Нова година 2017 в Сърбия - Върнячка баня - Бамби М Тур

Четиридневна екскурзия за Нова година във Върнячка баня от Бамби М Тур



Задължително до 2 дни след заплащане на ваучер изпратете на е-майла на Туристическата агенция (bmtur_vip@abv.bg) резервацията за желаната от вас дата със следната информация: трите имена и ЕГН на пътуващите, кода на ваучера, град на отпътуване, телефон за обратна връзка и желаните дати за екскурзията! При неизпълнение на условието, ваучерът се счита за невалиден!

Върнячка баня или Врънска баня е курортен град и община в Рашки окръг, Централна Сърбия. Градът е разположен край река Западна Морава. Населението му е близо 10 хил. жители.
Във Върнячка баня има 7 минерални извора: Топла вода, Слатина, Снежник, Езеро, Боряк, Бели извор, Врънячко врело или Врънско врело.
Минералната вода от отделните извори се предписва за лечение на различни заболявания.  Нейните лечебни свойства са били известни още на римляните - известен е тукашният извор (лат.) Fons Romanus.  Римското име на селището не е известно, но се знае, че тези извори се ползват интензивно за бани, възстановяване и лечение през 2-4 век (съдейки по намерените около 500 римски монети в района, които са основно от този период) от легионерите подунавската граница на Горна Мизия.

Цената е за един човек и включва:

  • Транспорт с автобус/ различни капацитети
  • 3 нощувки в хотел 3***+
  • 3 закуски на блок маса
  • 1 стандартна вечеря на блок маса
  • 1 празнична вечеря на 01.01. с жива музика, богато меню и неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки
  • 3 посещения на Аква център Waterfall
  • 3 посещения на фитнес център Merkur Gum
  • 1 посещение на СПА център Fons romanus
  • водач от фирмата организатор
  • екскурзоводско обслужване
  • медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

Цената не включва  /заплащат се 7 дни преди датата на отпътуване/: 

  • Входни такси и билети за забележителностите
  • Празнична Новогодишна вечеря с жива музика, богато меню и неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки / заплаща се / – 90 лева
  • Екскурзия до град Кралево и манастирите Жича и Любостиня – 12 евро (при група минимум 25 души, заявява се предварително)
  • Доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 80г. – 9 лева. Туристи над 80г. не могат да бъдат застраховани.
  • Доплащане за транспорт в двете посоки от Варна - 50 лева; от Шумен, Разград – 45 лева; от Русе, Бяла – 35 лева; от Плевен – 30 лева; може и от др.точки по маршрута

1 ДЕН 30.12.2016 /СОФИЯ КПП КАЛОТИНА - КРУШЕВАЦ– ВЪРНЯЧКА БАНЯ/
Възможност за отпътуване от маршрут ВАРНА, ШУМЕН, РАЗГРАД, РУСЕ, БЯЛА,ПЛЕВЕН – с предварително запитване)
Отпътуване от СОФИЯ в 07.00 часа от паркинга на стадион “В.Левски”. Пътуване по маршрут: София – ГКПП Калотина – Пирот – Крушевац - Върнячка баня.
Пристигане в град Крушевац, който през 1387г. е бил столица на владенията на сръбския княз Лазар. Туристически тур с местен екскурзовод: централният площад с паметника на героите от битката на Косово поле през 1389 г., Църквата "Св.Георги", Археологическия парк “Лазарев град” с останките от средновековна крепост Донжон кула, паметниците на Филип Вишнич – слепият гуслар-поет и Св. Княз Лазар, един от най-почитаните сръбски светци. Посещение на цървата „Лазарица”, изградена в периода 1378-1380 от княз Лазар. Архитектурният й стил е типично моравски, следвайки в екстериора византийската традиция, в редуваща се последователност от дялани камъни и 3 реда от червена тухла. Посещение на Залата с уникалните исторически мозайки. Свободно време за пазар и разглеждания.
Отпътуване за Върнячка баня. Той е Курортен комплекс с най-добра балнеологична слава и най-стари традиции в съседна Сърбия. Разполага със седем минерални извора, четири от които се използват за здравна терапия, а водата от останалите три се бутилира. “Топла вода” е най-старият и най-известен извор. Археологическите находки доказват, че е използван още по римско време от I до IVв. Температурата на водата е уеднаквена с температурата на човешкото тяло – 36.5 градуса по целзий. Друг топъл извор е “Йезеро”, докато “Снежник” и “Слатина” са студени извори. Водата от тези извори помага при лечение и профилактика на диабет, заболявания на черния дроб, много болести на храносмилателните органи, гинекологични проблеми.
Настаняване в хотел. Почивка. Туристически тур на курорта с местен екскурзовод. Свободно време за използване активите на хотела и СПА центъра. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН 31.12.2016 /ВЪРНЯЧКА БАНЯ – КРАЛЕВО* – МАНАСТИР ЖИЧА* – МАНАСТИР ЛЮБОСТИНЯ* – ВЪРНЯЧКА БАНЯ/
Закуска. Свободно време във Върнячка баня. По желание полудневна екскурзия до Кралево и манастирите Жича и Любостиня (с допълнително заплащане).
Днешното си име град Кралево носи от 1882г., когато в близкия манастир Жича е коронован крал Милан I /един от сръбските владетели/. Разходка в центъра на града.
Посещение за манастира Жича – “Кралския храм” построен от тухла и камък. Една от най-големите светини на сръбския народ е дарение от Стефан Първовенчани, първият крал на покръстената средновековна сръбска държава., коронясан в този манастир през 1217г. Жича е построена като манастирски комплекс, център на Сръбската архиепископия и място, в което биват посвещавани църковните старейшини и владетелите. От някогашната сграда днес са запазени църквата Св.Спас и малката църква Св.Петър и Павел, докато останалите сгради са сравнително нови.
Отпътуване за манастира Любостиня, намиращ се в южно–централния регион на Сърбия, в долината на река Любостиня, близо до град Тръстеник. Съществува легенда за него, че е открит от княз Лазар Храбелянович и княгиня Милица през 1388 година. След битката на Косово поле, когато княз Лазар бил убит, Милица станала монахиня там. В архитектурно отношение храмът е посветен на църквата ''Успение на Света Богородица'', принадлежаща към училище Морава. Манастирът е известен с богатия си и пищен екстериор, с изваяни прозорци и розети. Връщане в хотела във Върнячка баня. Свободно време за ползване на СПА активите. Празнична Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН 01.01.2017/ВЪРНЯЧКА БАНЯ/
Късна закуска. Свободно време за ползване услугите на хотела. По желание традиционна сурвакарска обиколка като част от сръбския фолклор. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН 02.01.2017/ ВЪРНЯЧКА БАНЯ – НИШ – СУКОВСКИ МАНАСТИР - СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за град Ниш – разположен на брега на река Нишава: разглеждане на площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г. , сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка, Националният театър, Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус, дворецът “Бановина”, построен през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет. Свободно време. Продължаване по пътя за България. Посещение на Суковски манастир – от бившите Западни Български покрайнини. Пристигане в София вечерта

Плащане

  • Плащането на ваучерите се извършва само и единствено в сайта на VIPoferta.bg.
  • В противен случай Vipoferta.bg не носи отговорност за предлаганата услуга.
  • В случай, че ви предложат да платите на място моля уведомете ни ТУК

Условия на офертата

  • ВИП ваучера трябва да се закупи преди датата на изтичане на офертата за отстъпки.    
  • Всеки има право да закупи неограничен брой ваучери с отстъпки.
  • За допълнителна информация: ******; ******, ******; ******.
  • Туроператорът си запазва правото да променя посещението на обектите по дни.
  • При изрично желание за ползване на предни места в автобуса се доплаща - 40 лв. на човек.
  • Изисква се валидна лична карта. За деца под 18 г., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заведена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина, както и паспорт или лична карта.
  • Няма визови, медицински и санитарни изисквания.
  • Задължително до 2 дни след заплащане на ваучер изпратете на е-майла на Туристическата агенция (bmtur_vip@abv.bg) резервацията за желаната от вас дата със следната информация:трите имена и ЕГН на пътуващите, кода на ваучера, град на отпътуване, телефон за обратна връзка и желаните дати за екскурзията! При неизпълнение на условието, ваучерът се счита за невалиден!
  • Удостоверение за регистрация за туристическа дейност РК-01- 7307/03.09.2014; "Отговорност на туроператора" застр.полица N 2403000000015 при "ХДИ Застрховане"АД.
  • Туроператорът сключва застраховка "медицински разходи при болест и злополука на туриста" при застрахователен брокер „Юнайтед Брокер”.
  • Можете да доплатите по желание за сключване на застраховка „Отказ от пътуване“.
  • Дати на екскурзията: 30.12.2016 - 02.01.2017
  • Вижте всички Общи Условия.

Бамби М Тур

Гр. София
Ул. Раковски 125

Град Варна
ул. Тодор Димов 14, "Габино" ЕООД, представителство

Тел: ******
Тел: ******
Тел: ******
Тел: ******

Работно време:
понеделник-събота 09-18 часа
E-mail: 
bmtur_vip@abv.bg

Офертата е предоставена от нашия партньор - Бамби М Тур

Коментари
Валидност на ваучера: Валидност на ваучера: от 30.12.2016 до 02.01.2017
Тел. за запитване и резервации 0894/41 62 77

Още оферти:

За да видите данните за контакт, трябва да сте регистриран потребител.