0 коментара

Екскурзия до Ставрос Халкидики! Три нощувки със закуски и вечери в Хотел Остриа от Молина Травел

Програма:
1 ДЕН:
Отпътуване от София в 07:00 ч. за гр. Кавала пo маршрут София - Благоевград – Банско – Гоце Делчев – Кавала. Пристигане в Кавала около обяд. Tуристическа програма: пристанището, къщата на Мохамед Али паша /смятан за основател на съвременен Египет/, Имарета, построен от него, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тази постройка е превърната в луксозен хотел. Други забележителности са църквата "Св. Николай Чудотворец", църквата „Св. Богородица”, Паметникът на Мохамед Али, Акведуктът Камарес – колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Конструкцията се състои от 60 арки. Разглежда се и крепостта на града, разположена на скалист нос на брега на Бяло море. Крепостта е имала 7 порти, като тази, която водела на север се е наричала Стамбул-капия. Екскурзоводската програма продължава около час и половина. Свободно време. Отпътуваме за Ставрос. Настаняване в хотел Остриа 3*. Вечеря. Нощувка

2 ДЕН:
Закуска. Възможност за плаж или разходка до Атонската света гора (допълнително заплащане). В 8,30 часа отпътуване за Урануполи. Отплаване от Уранополи и разглеждане на манастирите (около 3 часа). След приключване на круиза свободно време в Урануполи за обяд и разходка. Връщане в Ставрос, свободно време, Празнична Великденска вечеря с печено агънце. Нощувка.

3 ДЕН:
Христос Воскресе. Закуска. Свободно време за плаж, разходки и шопинг в Ставрос. Вечеря. Нощувка

4 ДЕН:
Закуска. В 9,00ч. отпътуване за България. По пътя, престой в гр. Сoлун. Пешеходна обиколка на града или свободно време за самостоятелно разглеждане и шопинг. Около 15,30ч. отпътуване от Солун. Попътен шопинг и преминаване на територията на България през ГКПП-Кулата. Прибиране в София късно вечерта.

КоментариТвоят коментар: