0 коментара

Тридневен пакет със закуски, стандартни вечери + една Празнична от Хотел Добринище

Капацитет: 130 места в уютни и светли стаи със самостоятелен санитарен възел, TV, телефон, Wi-Fi. Възможностите за паркиране са на безплатен обществен паркинг до самия хотел
Удобствата се допълват от лоби бар и свързаната с него просторна лятна тераса- бирария.  Тя посреща първите слънчеви лъчи през лятото и е предпочитана от местните хора и гости за сутрешното кафе със сладкиш. През целия ден се предлага меню, включващо супи, салати, традиционни специалитети, риба, пърленки и пица.
В близост до хотела се намира малък парк с красиви смърчови и борови дървета, носещ истинска прохлада през лятото.
Децата могат спокойно да играят в обособен детски кът. Зоната е обезопасена и пешеходна.
Широко известна е лековитата минерална вода на Добринище. Градската баня се намира на 5 минути пеш от хотела. Състои от мъжко и женско отделение с дълбоки басейни с постоянно течаща минерална вода, директно от извора. Водата е хидрокарбонатно-сулфатно-натриево- флуорна. Тя е без мирис и утайка и е приятна за пиене, с температура между  30-43 градуса.
Добринищката минерална вода се използва чрез бани  и пиене. Специалистите по балнеология препоръчват 7, 10 и 15-дневни водни терапии на хората, с хронични заболявания на ставите, костите, мускулите, сухожилията, при хроничен ставен ревматизъм, последствия от костни счупвания, наранявания и контузии. Освен това, баните добре повлияват хронични заболявания на периферната нервна система , на хронични гинекологични заболявания и на кожни заболявания /екземи/. Оказва се, че потапянето и продължителното престояване в минералния басейн е най-добрата терапия за уморените мускули и цялото тяло след дълъг ден по стръмните склонове на Пирин.
Друго популярно място е, т.нар. от местните хора „римското банче”- малък открит басейн, намиращ се в края на градчето в посока село Елешница. Кътчето е красиво и припечно. Ако вярвате в идеите за живата сила и паметта на водата, това място е за Вас. Тук ще се заредите с положителна енергия и дълголетие.
Плажът с открити минерални басейни в Добринище  е на 10 минути пеш от хотела.
В Добринище може да посетите църквата „Св. безсребреници Козма и Дамян” /на 5минути от хотела/ и да се поклоните пред светинята- иконата на Света Богородица Вратарица, която отваря вратите към добруването и сърцето на Бога. Манастирът „Св.Панталеймон” е на 4км. от града. Пътят към Манастирчето е стръмен и пеша отнема около 40 минути, но си заслужава усилието.
Атрактивно преживяване е и пътуването с теснолинейка.Добринище е крайна жп гара на единствената в България работеща теснолинейка, свързваща Добринище със Септември през Якоруда, Велинград, Банско и Разлог.
В подножието на Пирин, Добринище предлага много възможности за излети в планината и планинско колоездене.
Пеш може да се отиде до местността Рибарника и до местността  Свети Никола /на 30мин./
Хижа Гоце Делчев е на 12км. Самата местност е с широки поляни, където могат да се берат лековити билки и горски плодове: ягоди, малини, боровинки.
От тук тръгва седалковият лифт, който за 25 минути качва желаещите  до хижа Безбог. До хижа Безбог може да се стигне и пеш по горска пътека за 2 часа и 40мин .
Популярни са пътеките и  местата за пикник в местността Мочарата /на 30мин. от хижа Гоце Делчев/ , местността Харами Бунар /на 1час от хижа Гоце Делчев/, до водопадите на река Ретиже.
От хижа Безбог най-кратките маршрути са до Попово езеро за 1час и 40 мин.

КоментариТвоят коментар: