3 коментара

Малък рай в сърцето на Родопите! Двудневен пакет за двама със закуски и родопска вечеря + Offroad приключение в Хотел Ягодина

Хотел Ягодина се намира в центъра на с. Ягодина и разполага с 8 двойни стаи 8 тройки и 2 апартамент. При нас ще се почувствате като у дома си и в същото време ще се откъснете от напрегнатото Ви ежедневие и забързан живот. Тук сякаш времето е спряло и всичко тече бавно и спокойно, без шум и дим, без клаксони и изнервени шофьори.

Ягодина е гиздаво, малко селце. На север и североизток се издига мраморен гребен с върховете Св.Илия и Ушите, които стигат чак до Тешел и изграждат отвесни скални венци на Буйноско ждрело. На юг го закриля гористия вр. Дурага, които се издига като огромна зелена стена 700м. над селото.
Село Ягодина е образец на добри и гостоприемни домакини.
В последните години започва добре да се развива туризмът – ЕКОТУРИЗЪМ, ВЕЛОТУРИЗЪМ, ПЕЩЕРЕН ТУРИЗЪМ.
Но най-характерно за Ягодина е неговото карстова богатство и преди всичко известната на всички “Ягодинска пещера”.
"Ягодинска пещера" се намира на 3 км. югозападно от село Ягодина. Входът е направен по изкуствен път. Това е една от най-дългите и най-интересните пещери в България и най-красивата в Родопите.
"Ягодинска пещера" има 3 нива с обща дължина 10 километра. Превърната е в истинска туристическа атракция - с изградена 1100-метрова пътека, електрификация и изкуствен тунел 30 метра по ниско от естествения вход на пещерата.
Посещението трае 45 минути, а ви се струва, че сте били в приказното царство цяла вечност. Това не може да се опише с думи , а само като се види може да се потопите в тази галерия.
Сезоните се сменят, красотата е вечна..... Но чудесата не свършват дотук. Със стръмно изкачване на около 30м. над изхода на пещерата се стига до естествения вход на “Ягодинска пещера”.
Той е превърнат в музей на неолита, където може да се види жито отпреди няколко хиляди години, праисторически пещи за керамика, инструменти...
Разкрити са шест огнища, останки от вертикални станове, хромели за стриване на жито. Безспорно вълнуващи преживявания Ви очакват в двореца “Ягодинска пещера”.
Дяволското гърло се намира в най-южните части на Централни Родопи и представлява един от феномените на Триградското ждрело. По изкопан тунел (150 м.) се стига до впечатляваща с размерите си зала, от която по виеща се стълба се стига до естествения вход на пещерата.  В пещерата Дяволското гърло може да се видят множество подземни водопади, включително и вторият по-големина в света такъв (42 м.). Легендата говори, че именно тук Орфей се спуска в подземното царство на Хадес.
Дяволското гърло е известна и с обитателите си – най-голямата колония от дългокрили прилепи която зимува в Балканския регион.
 

Коментари
Neli Hinova-Toteva Здравейте, интересувам се за 3 двойни стаи за дати 30.04-02.05. В едната двойна стая ще бъдат настанени и две деца на 2 години - какво трябва да заплатим за тях? Благодаря, Нели2013-04-10T11:49:05
Андреан Андреев Искам да кажа на всички желаещи да посетят х-л Ягодина,че това едно райско кътче.Стопаните са страхотни хора.Бях с компания в хотела преди 2 лета и изкарахме страхотно.С удоволствие бих го посетил отново.2013-03-24T18:09:00
Петя Кръстева Здравейте,
За датите 26-27 април има ли възможност за настаняване на двама възрастни + младеж на 16 години? Какво ще трябва да заплатим за пакета включително с офроуд приключението за трима ни?
Благодаря предварително.2013-03-22T22:44:36
Екип Vipoferta Здравейте Петя Кръстева,

За желания от вас период има свободни места. Относно настаняването и цената на офроуда може да се свържете с рецепцията на хотел Ягодина.2013-03-23T10:46:34

Твоят коментар: