0 коментара

Тридневна екскурзия: Сибиу, Букурещ, Брашов и възможност за посещение на Алба Юлия, солна мина „Турда“ и Клуж-Напока от Бамби М Тур

Ден 1: София – Русе – Букурещ – Сибиу
Отпътуване в 00:00 от гр. София – стадион „Васил Левски“ в посока Румъния. Пристигане в Сибиу – най-големият и богат град в средновековна Трансилвания, от 2004 г в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, в 2007 г. Избран за културна столица на Европа. Настаняване в хотел. Пешеходна разходка в центъра на града – Моста на лъжците, площад Хует – немското училище, музеят „Брукентал”, Евангелистката църква. Свободно време в центъра с възможност за разглеждане на най-големият коледен базар в Румъния. Нощувка.
Ден 2: Сибиу – Алба Юлия – Турда – Клуж-Напока – Сибиу
Закуска. Целодневна екскурзия (по желание) до град Алба Юлия, солна мина „Турда“ и Клуж-Напока.
1. Aлба Юлия (Бълград) – от времето на хан Крум 805 г; наричан „Бялата крепост”;
Обекти: Старата крепост над града; Княжеският дворец; Православната църква на коронясването; Музей на Обединението; Библиотеката. Свободно време за разглеждане на коледния пазар с най-автентичен старовремски дух.
2. Посещение на единствената по рода си солна мина „Турда“ – изключителна атракция със своите 112 м под земната повърхност. Състои се от 4 мини с различна дълбочина, повече от 40 м всяка, равняващи се на 13 етажа. В Турда има езеро с лодки, виенско колело и игрища с различна тематика. Освен забавления, които предлага, мината въздейства на посетилите я и с лечебен ефект.
3. Клуж-Напока – най-големият град в цяла Трансилвания, заслужаващ вашето внимание, с дълга и интересна история. Тук се намират едни от най-запазените архитектурни паметници. Разглеждане на стария град, където се намира атрактивния коледен базар. Свободно време.
Връщане в Сибиу вечерта. Нощувка.
Ден 3: Сибиу – Брашов – Букурещ – Русе – София
Закуска. Отпътуване към Букурещ с преминаване през Брашов. Свободно време на стария площад, където се състои и коледния базар на града, както и възможност за посещение на Черната катедрала, превърнала се в емблема на града (най-голямата готическа катедрала в Източна Европа).
Пристигане следобеда в Букурещ. Свободно време в центъра. Разглеждане на коледния базар пред сградата на Парламента. Отпътуване за България.
Пристигане в София късно вечерта.

КоментариТвоят коментар: