0 коментара

Тридневен пакет със закуски и вечери, една от които празнична + ползване на джакузи и сауна в Хотел Добринище

Хотел „Добринище“ има редица предимства. Разположен е на широкия градски площад, в близост до парк с детска площадка. Той е топъл, спретнат и светъл. Предпочитан е от семейства с по-малки и по-големи деца, баби и дядовци, планинари и пътешественици. Отличава се с достъпната среда за детски колички, чистота и безопасност. Разнообразието в менюто на ресторанта- градина може да удовлетвори всички желания. Предлагат се традиционни добринишки специалитети, риба, вегетарианска храна, съвременна кухня и сладкиши от собствено сладкарско ателие.
Хубав, хубав Великден, още по-хубав Гергьовден! На Гергьовден облечете българска носия и се хванете на голямото хоро в Добринище.
Гергьовден донася благата на пролетта. Природата се изпълва с живот. Водите на река Десилица буйно минават през града. Радостното настроение се усеща навсякъде. По традиция на Гергьовден местните хора обличат своите грижливо пазени народни носии. Празненствата са в целия град. На обяд всички се събират на площада за весело и пъстро хоро. В ресторант-градината на хотел „Добринище“ се подготвя празнично меню с агнешко месо, дроб сарма и пролетни салати.
Добринище се слави със своите църкви. Храмът „Св. Петър и Павел“ е с постоянно отворени врати. Интересен е с иконите от Банската художествена школа на иконостаса и със светинята „Св. Богородица Вратарица“, оцеляла по чудо след подпалването на по-стара църква. В близост е църква „Успение Богородично“, радваща всички с новия си иконостас и стенописи. Освен тях могат да бъдат посетени параклиса „Св. Марина“ и църквата „Св. Козма и Дамян“ .
Хотелът е на 5 мин. пеш от Балнеолечебницата и на 10мин. от откритите минерални басейни. Пролетният сезон е подходящ за осъществяването на цикъл от бани с лековитата вода на Добринище.

През април и май: започва сезонът на планинското колоездене и кратките пешеходни излети до Обидимското манастирче, до местността „Св. Никола“ и до хижа Гоце Делчев.
Средищното положение на Добринище в Разложката котловина ще се хареса на любителите на кратки екскурзии до градовете Банско, Гоце Делчев и Разлог, до архитектурните резервати Лещен, Ковачевица, Долен, Делчево, Хаджидимово и др.
Благоприятното местоположение, чистата околна среда, усещането за планина и лековитите минерални води правят Добринище предпочитано място за почивка

КоментариТвоят коментар: