0 коментара

Петдневна екскурзия до Будапеща, Прага и Белград от Бамби М Тур

Програма:
1 ден

Отпътуване от София рано сутринта. Пътуване през Сърбия. Следобед пристигане в Будапеща. Туристическа обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език: Площада на героите с посещение на най-стария градски парк в света и намиращия се на негова територия архитектурно-исторически ансамбъл Войда Хуняд, панорамно представяне на Зоопарка и Банята ‘Сечени’; бул. ‘Андраши’ с невероятното си богатство от еклектика на архитектурни стилове и неговата перла – Будапещенската опера; реката с най-емблематичните мостове и прилежащите брегови ивици и техните забележителности ; Парламентa – едно от най-големите и красиви Парламентарни здания в света; Рибарските кули с храма на Матяш и площада „Св.Троица“; хълма Гелерт с невероятните му панорамни тераси към цяла Будапеща; мостовете на река Дунав. По желание и предварителна заявка – разходка с корабче. Настаняване в хотел в района на Будапеща. Нощувка.
2 ден
Закуска. Отпътуване за Прага. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод: Храдчани (Пражки храд) – най-важният символ на Бохемия и седалище на чешкия президент, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедралa "Свети Вит", Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна с бароковата църква от 18 в. "Свети Николай"; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место – старият градски площад с кметството и световноизвестния часовник от 15 в., издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Настаняване в хотел в района на Прага. Нощувка.
3 ден
Закуска. Свободно време в Прага (необходимо е ползване на градски транспорт) или по желание полудневна екскурзия до замъка "Конопище" – един от най-значимите чешки замъци, построен през 14 век, съхранил невероятна колекция от исторически оръжия, мебели, картини и гоблени. Посещение на представителните зали, приемните, трапезарията и богатата колекция от ловни трофеи на Фердинад Д`Есте. Нощувка.
4 ден
Закуска. Отпътуване за Белград. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел.  По желание вечеря с музика в квартал Скадарлия. Нощувка.
5 ден
Закуска. Туристическа програма в Белград с местен екскурзовод: катедрала Св. Сава – най-големия православен храм на Балканите, издигнат в чест на Свети Сава – основоположник на сръбската православна патриаршия, повлияна в архитектурен план от църквата Св. София в Истанбул; Площад Теразие – сърцето на Белград; Скупщината, където се помещава сръбския парламент; улица “Крал Милан”, Площада на Републиката, Стария и Новия съд – двете най-красиви сгради и крепостта „Калемегдан”. Тя се издига на най-високото място, на носа образуван при вливането на Сава в Дунав. Подходите към Калемегдан и вътрешните дворове са превърнати в парк, украсен със скулптури. На една площадка, от която се открива панорама към Дунава, е издигната каменната колона на победата през 1928 г. Тя е увенчана с бронзова фигура на мъж, който държи в едната си ръка меч, а в другата — гълъб, символ на победата и мира. Свободно време. Отпътуване за България. По път спиране за покупки в Димитровград. Пристигане късно вечерта.

КоментариТвоят коментар: