0 коментара

Еднодневен пакет със закуска в Хотел Калифер, Калофер

Хотелът разполага с 10 стаи (8 стаи по две легла и 2 спални). Всяка стая има санитарен възел. На първия етаж има пет стаи и общо помещение - дневна. На втория етаж има отново пет стаи и голяма южна тераса-  чардак, с уникална гледка към града. Сградата е във възрожденски стил, изградена предимно с естествени материали- камък и дърво. На партера има механа, която предлага традиционни местни ястия. Хотелът разполага със собствен паркинг.

Калофер е разположен в подножието на южните склонове на Стара планина. Намира се на 56 км. от Пловдив, на 222 км. от Бургас, на 300 км/ от Варна и на 164 км/ от столицата София.
В Калофер се намира Националния музей "Христо Ботев", част от Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз.
Градът е важен пункт за много маршрути в областта на националния парк "Централен Блакан" - към хижа "Рай", връх Ботев, водоскока Райско пръскало, както и към резервата "Джендема" и още много маршрути. Специално построена за туристите е екопътеката "Бялата река", която започва малко след Мъжкия манастир и минава през едни от най-красивите и живописни местности през по-безопасната част на "Джендема". Екопътеката е с много добра инфраструктура и с интерактивни образователни игри за деца и възрастни, представящи флората и фауната на този район. На разположение на туристите са високопланински водачи с професионална екипировка. Поречието на Тунджа и Бяла река предоставят чудесни възможности за пикници през почивните дни.

КоментариТвоят коментар: