0 коментара

Еднодневен пакет за двама, четирима или шестима души в Хижа Безбог, Добринище

Пролетта на хижа Безбог идва през май и юни. Периодът е предпочитан заради красотата на зелените поляни, богатството на цветя и билки, спокойствието извън натоварените летни месеци. През май поляната пред хижата се покрива с минзухари. В началото на юни картината се сменя в слънчевите цветове на глухарчето /радика/, а до края на същия период цъфва мащерката и жълтият кантарион.
Дългият ден е подходящ за туристически маршрути. Нощувайки на хижа Безбог, туристите имат възможност за ранно тръгване по планинските пътеки, носейки най-необходимото за целта в раницата си без да се претоварват.
Кулминацията на периода е денят на лятното слънцестоене -21 юни. Тогава можете да посрещнете изгрева на Попово езеро и да усетите мистичното тайнство на древните траки, които са изградили светилище край бреговете му.

ВИП пакетът включва 1 ден, което дава свобода при създаването на индивидуални туристически програми с различен брой нощувки.
Хижата разполага със слънчева столова, която работи без прекъсване през целия ден. Предлагат се различни готвени ястия, супи и скара, чай и кафе на достъпни цени.
До хижата се достига чрез ползването на седалковия лифт от хижа Гоце Делчев. Всички гости трябва да се съобразяват с работното време на лифта, което е от 8,00 до 16,30ч.,  с последното качване/слизане в 16,30ч.

КоментариТвоят коментар: