0 коментара

Двудневни, тридневни и петдневни пакети за двама със закуски и вечери в Хан Костина, Рибарица

Хан Костина
Хан Костина  е двуетажна сграда предлагаща на своите гости настаняване шест  уютни двойни стаи. Всички стаи са обзаведени с гардероб, тоалетка, 2 нощни шкафчета, 2 стола, телевизор с кабелна телевизия, баня и санитарен възел, басейн за разхлаждане през летните горещини..
Развлечения:
Хан „Костина” е идеална изходна точка за пикници, излети и екскурзии до множеството хижи,еко пътеки,разходки край реката по улица Крайречна, намиращи се в ареала на курортно село Рибарица. Лобното място на Георги Бенковски и легендарното Кърваво кладенче се намират само на 2 км от Хан “Костина”.
Хранене в Хан „Костина”:
Хан „Костина” разполага с Механа  работеща на ресторантски начала ,за удобството на своите гости.

Рибарица е обявена за планински климатичен курорт и посреща над 6 000 летуващи всяко лято. В селото са съхранени националните традиции и обичаите по посрещане на празниците. 
Най-голямата забележителност на Рибарица е биосферния резерват "Царичина", включен в световната мрежа на биосферните резервати.  Името на резервата е свързано с чудната легенда за царската дъщеря Тамара, излекувана от коварната болест с магията на огнено червеното омайниче, което рибарчани и до днес наричат “царичина”. От селото тръгват и най-преките туристически пътеки за билото на Стара планина и връх Вежен, където минава Европейския туристически маршрут Е-3. В Рибарица е локализиран един от местните офиси на Дирекция Национален парк "Централен Балкан". От Рибарица удобни туристически пътеки водят и до двата съседни на Царичина резервати Боатин на югозапад и Козя стена на югоизток. Селото не случайно носи името Рибарица, а бронзовата фигура на Рибарчето – символа на курорта, се вижда на една скала вдясно от пътя още на влизане в селото. От тук най-бързо се стига до хижите “Георги Бенковски”, “Ехо” и “Вежен. Истински рай за орнитолозите представлява защитената местност “Черният рът”, където може да наблюдавате разнообразие от птици.

Коментари



Твоят коментар: