Екскурзия от Бургас до Гърция - Еврони Тур ЕООД

Двудневна екскурзия до Димотика, Ивайловград и Малтепе от Бургас от Туристическа агенция Дари-Дарина Ганева



Бургас  - Димотика ( Гърция ) – Ивайловград – Вила „Армира” – Крепост Неузетикон – Могика Малтепе - Бургас

23.05.2016 – 24.05.2016.

ВИП ваучерът е за ЕДИН човек и включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус
  • Една нощувка със закуска в х-л „Св. Св. Константин и Елена“ в Ивайловград
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута

Цената НЕ включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти
  • Разходи от личен характер.

Програма:
1 ДЕН:
06:00ч. Тръгване от Бургас в посока Димотика, Гърция. По пътя ще имаме възможност да посетим Устремския  девически манастир "Св.Троица" – най-големият действащ девически манастир в този край, известен още като Вакъфски или Хайдушки. До 1909г. Устремският манастир е бил мъжки манастир. По пътя ще направим няколко почивки, преди да стигнем до Димотика, Гърция, където ще имаме възможност да разгледаме забележителностите на града. Следобед се връщаме в България и ще се настаним в хотел „Св. Св. Константин и Елена“ в гр. Ивайловград. Вечерта ще си направим купон в ресторанта на хотела, а на следващия ден след закуска ще се отправим обратно към Бургас. В Ивайловград ще посетим местна таханджийница, от където може да се закупи прясно изпечен тахан.
2 ДЕН:
Ще посетим  антична вила  „Армира“ , която се намира на 4км. западно от Ивайловград. Била е открита при строителни работи за язовир през 1964 г.  Вила  „Армира“  е един от най-ранните и най-точно датирани вилни комплекси от римската епоха, проучени в България. Тя е изключителен архитектурен паметник от преди 2000 години. Това е най-пищно украсеният частен дом (дворец) от римската епоха, разкрит в българските земи. Вилата е била център на поземлено Владение, основано от богата тракийска аристократична фамилия. Античната вила  „Армира“  е била издигната на площ от 3600 кв. м. Върху тази площ са разположени жилищната сграда на собствениците, както и градина за отдих и разходки.
Оттук ще се отправим към с. Мезек, където ще разгледаме Мезешката крепост „Неузетикон” ( или Неутзикон) средновековно византийско укрепление изградено през 11 – 12 век, най-добре запазеното отбранително съоръжение в Родопите. Крепостта е разположена  на издължена тераса, оформена в подножието на стръмно разклонение на североизточните Родопи, носещо името Св. Марина или Гората. Местното население нарича крепостта „Калето“. Крепостта е имала функции на гранична стражева крепост. Охранявала е територии между реките Марица и Арда.
Ще посетим също така първата гробница,открита в българските земи, а именно могилата Малтепе, край село Мезек. Тя е и най-внушителната с размерите си тракийска гробница до разкопките в Старосел. Подът на помещенията в гробницата е покрит с каменни плочи в два реда един над друг. Втората настилка покрива останки от женски погребения с трупоизгаряне. При тях са намерени забележителни златни накити с филигран, сред които огърлица и обеци, и сребърни монети на Александър III Велики. По намерените монети погребенията са датирани към края на IV в.пр.Хр. Въпреки че е ограбена в древността, в гробницата са открити ценни произведения на тракийската култура – нагръдник от желязо, сребро и злато, бронзови и глинени съдове, бронзов канделабър (голям трикрак свещник с лампи), украсен с голяма статуетка на танцуващ сатир. По всяка вероятност гробницата е използвана като храм към хероон – място, където се почита култът към божествен покойник чрез определени ритуали и обреди – поднасяне на дарове, жертвопринушения и др.
Ще посетим също така  винарна в с. Мезек, където ще имаме възможност за дегустация на  местни сортове вина. Философията на винарната е да предлага дегустация на вино, като туристическа атракция и  да произвежда екологично чисто вино, по технология максимално близка до "домашната". Дегустацията включва кратка беседа за историческите паметници край село Мезек (средновековна крепост и тракийска гробница), малко история на виното и избата и дегустация на 5 вина с домашно приготвени мезетa.
След посещението на винарната отпътуваме към Бургас, където ще пристигнем вечерта.

Плащане

  • Плащането на ваучерите се извършва само и единствено в сайта на VIPoferta.bg.
  • В противен случай Vipoferta.bg не носи отговорност за предлаганата услуга.
  • В случай, че ви предложат да платите на място моля уведомете ни ТУК

Условия на офертата

  • ВИП ваучерът трябва да се закупи преди датата на изтичане на офертата.
  • Всеки има право да закупи неограничен брой ваучери.
  • Валидност на ваучера: от 23.05.2016 – 24.05.2016.
  • Изисква се предварително запитване за свободни места на телефони: ******">****** и ******">******.
  • Вижте всички Общи Условия.

Еврони Тур ЕООД

Гр. Бургас
Ул. Успенска №1

Моб: ******">******
Тел: ******">******
E-mail: darina_kamburova@abv.bg

Офертата за екскурзия 2016 е предоставена от Туристическа агенция Дари-Дарина Ганева

Коментари
Валидност на ваучера: Валидност на ваучера: от 23.05.2016 до 24.05.2016
Тел. за запитване и резервации

Още оферти:

За да видите данните за контакт, трябва да сте регистриран потребител.