0 коментара

Екскурзия до Ескишехир – Кония – Кападокия – Сърцето на Турция – Анкара - Истанбул -Одрин от Бамби М Тур

1-ви ден:
В 00:00 ч. отпътуване с автобус по маршрут София – Пазарджик – Пловдив – Хасково – Турция. Продължаване на пътуването с пътнически луксозен ферибот Истанбул – Бурса. Отпътуване за гр.Ескишехир / град основан 1097г., университетски град от 1973 г., градът на младежта, най големите заводи по самолетостроене, градът на Настрадин ходжа/ настаняване в хотел. Посещение две забележителности на града. Панорамен тур на града. Вечеря. Нощувка.
 
2-ри ден:
Закуска. Отпътуване за Кония и разглеждане на забележителностите – мавзолея на Мевлана, основател на Ордена на танцуващите дервиши – една от най-големите забележителности на турския фолклор и Музея на дервишите. Следобяд отпътуване за Кападокия. Настаняване в хотел. Вечеря.Нощувка.
 
3-ти ден:
Закуска. Разглеждане на скалните манастири на Гьореме, с добре запазените фрески, най-ранната от които е датирана от 7 в./ Според местната легенда църквите на това място били 365 – по 1 за всеки ден от годината, но днес за посещение са отворени около 30./ Посещение на фабрика за керамични изделия в Аванос – очарователно градче, разположено на дватя бряга на р. Казълърмак, червената долина на Деврент и скалните природни феномени. Обяд по желание. Посещение на град Ючхисар и скалните образувания Ючгюзел. Вечеря. Нощувка.
 
4-ти ден:
Закуска. Посещение на един от подземните градове, дълбан в скалите от 5 в., на 9 етажа под земята и с дълбочина 75 м, служил за убежище на християните. След обяд по желание двучасов пешеходен тур с водач сред удивителната природа на Кападокия и по желание барбекю на открито сред скалните образувания. По желание посещение на турска вечер или дервишко шоу с прочутия танц на дервишите. Вечеря. Нощувка.
 
5-ти ден:
Закуска. Рано сутринта по желание полет с балон над скалните образувания на Кападокия. Посещение на Долината на гълъбите. По желание посещение на уникалната долина Соанлъ с обяд по желание – уникален природен каньон, известен със своите запазени скални църкви от най-ранен период. Вечеря. Нощувка.
 
6-ти ден:
Закуска. Рано сутринта отпътуване за Анкара – столицата на Турция. Посещение на Мавзолея на Кемал Ататюрк. Посещение на Генчлик парк, койо включва фигури на  приказни герои. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
7-ми ден:
Закуска. 07:00 отпътуване по маршрут Истанбул-Одрин-София. По път панорама и шопинг в Одрин. Пристигане вечерта в София.
КоментариТвоят коментар: